2019. október 14. hétfõHelén
EUR = 4.7582 RON
USD = 4.3186 RON
HUF = 1.4322 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,560.86(0.34%)
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Teodorovici: Az év végéig a beígért befektetésekre, a közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra is van pénz az államkasszában

 utolsó frissítés: 17:37 GMT +2, 2019. június 11.

Év végéig befektetésekre, valamint a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra is van elegendő pénz az államkasszában - nyilatkozta kedden Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezetőt többek között arról a körlevélről faggatták az újságírók, amelyet a hitelutalványozóknak küldött a költségek csökkentéséről. A miniszter azt mondta, a hitelutalványozóknak elemzést kell készíteniük, és amennyiben módjukban áll csökkenteni a költségeiket, ennek megfelelően kell eljárniuk.

"Minden ember, minden család megpróbálja logikusan megtervezni a költségeit. Ha a pénzfelhasználás hatékonyabbá tehető, ezt akkor is meg kell tenni, ha van pénz. Mit tett a pénzügyminisztérium? Közölte, hogy adottak év végéig bizonyos értékhatárok, mindegyik minisztérium, ügynökség, közhatóság kell hogy végezzen egy elemzést, és ha vannak ilyen pluszköltségei, végezze el a megfelelő korrekciókat. Ennyi" - fogalmazott Teodorovici, hozzátéve, hogy nem a pénzhiány indokolta az intézkedést, év végéig ugyanis van elegendő pénz az államkasszában mind a beígért befektetésekre, mind a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra. 

Arra a kérdésre, hogy kell-e elbocsátásokra számítani, a pénzügyminiszter így válaszolt: "Nem lesz ilyesmi". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális