2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,201.88(0.16%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Romániába is megérkezett a fizetős YouTube

 utolsó frissítés: 15:45 GMT +2, 2019. május 15.

Szerdától Romániában is elérhető a YouTube Premium és a YouTube Music, a világ legnépszerűbb videós platformjának fizetős szolgáltatásai.

A YouTube Premium ára havi 26 lej lesz, és tartalmazza a YouTube Music, valamint a YouTube Originals sorozatos, filmes szolgáltatást is. De elérhető egy családi verzió is, amelyet legfeljebb 6, legalább 13 éves családtag ugyanabban a háztartásban használhat, ennek az ára viszont már 39 lej havonta.

Aki csak a YouTube Music szolgáltatást szeretné, annak 22 lejt kell fizetnie. Igaz, a YouTube Music ingyenes verziója is elérhető lesz, de annál reklámok is futnak majd, és nem lesz elérhető több érdekesnek tűnő funkció sem.

Mik ezek az új szolgáltatások?

Az ingyenes YouTube-al alapvetően két probléma van. Az egyik, hogy rengeteg reklámot futtat, ami igencsak élvezhetetlenné teszi például a zenehallgatást, a másik, hogy a telefonos alkalmazás tulajdonképpen semmilyen más appal párhuzamosan nem használható. A YouTube az új szolgáltatásokkal felajánlja annak a lehetőségét, hogy havidíj ellenében megszabadít minket a reklámoktól, és elérhetővé tesz egy új zenei streamingszolgáltatóhoz hasonló applikációt is, amelyről zenét futtathatunk a háttérben, vagy akár le is tölthetünk zenei tartalmakat.

A YouTube Premium és a YouTube Music esetében is elérhető egy egyhónapos ingyenes próbaidőszak. Az új szolgáltatásokat egyébként egyidőben több KKE országban is elérhetővé tette a Google anyacége, így elérhető már Magyarországon is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális