2019. június 25. keddVilmos
EUR = 4.7223 RON
USD = 4.1455 RON
HUF = 1.4576 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,648.87(0.27%)
Infláció = 4,10%
Alapkamat = 2,25%

Meghosszabbítják a jövedelmi adó és társadalombiztosítási hozzájárulás nyilatkozatának benyújtási határidejét

 utolsó frissítés: 17:10 GMT +2, 2019. március 12.

A kormány jóváhagyja a magánszemélyek jövedelmi adójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló egységes nyilatkozat leadási határidejének július 31-éig való meghosszabbítását, jelentette be kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

"Ma elfogadunk egy jogszabályt, (...) amellyel a magánszemélyek jövedelmi adójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló egységes nyilatkozat leadási határidejét március 15-éről július 31-ig meghosszabbítjuk. Mindazok, akik 2019. július 31-ig a teljes adóösszeget befizetik, 5 százalékos kedvezményt kapnak" - jelentette ki Dăncilă a keddi kormányülés elején. 

Ugyaneddig a határidőig lehet rendelkezni az adó 2, illetve 3,5 százalékáról is, tette hozzá a kormányfő. 

A pénzügyminisztérium által a múlt héten közzétett tervezet értelmében az intézkedéssel az elektronikus rendszer blokkolását szeretnék elkerülni, tekintve, hogy idéntől kizárólag online lehet benyújtani a fenti nyilatkozatokat a privát virtuális téren (SPV) keresztül.

Az egységes nyilatkozatot azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik egyénileg, vagy társulási formában jövedelmet valósítanak meg Romániában és/vagy külföldön, és akik kötelesek jövedelmi adót és társadalombiztosítási járulékot fizetni. 

Azoknak is be kell nyújtaniuk a nyilatkozatokat, akiknek nincs jövedelmük, de úgy döntöttek, hogy fizetik az egészségbiztosítási járulékot. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális