2019. február 23. szombatAlfréd
EUR = 4.7619 RON
USD = 4.1988 RON
HUF = 1.4983 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,766.87(-1.13%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Az adóügyekre vonatkozó decemberi kormányrendelet hatályon kívül helyezését kéri a CDR

 utolsó frissítés: 18:17 GMT +2, 2019. január 31.

A Románia Fejlesztéséért Koalíció (CDR) az adóügyekre vonatkozó 114-es kormányrendelet hatályon kívül helyezését kéri, amely szerintük "brutális változásokat" okoz olyan területeken, amelyek hozzájárulnak az ország modernizálásához és az életszínvonal növeléséhez.

A Viorica Dăncilă kormányfőhöz intézett nyílt levélben a CDR úgy fogalmaz, hogy a román gazdaság modernizálásában jelentős szerepet játszó energetikai, távközlési, bank- és tőkepiacon okozott indokolatlan sokk, "súlyos válságot" okozhat.

A román és külföldi üzletembereket tömörítő szervezet "meglepetésének" adott hangot amiatt, hogy a kormány úgy állította be, mintha az állam - elsősorban a külföldi - magánvállalatok miatt lenne képtelen begyűjteni az adót. 

A dokumentum aláírói szerint a 114-es sürgősségi kormányrendelettel bevezetett intézkedések gyorsíthatják az ország csúszását a gazdasági lejtőn.

Véleményük szerint arra lehet számtani, hogy a bankok veszteséget könyvelnek el, egyesek esetleg elhagyják az országot, ami megnehezítheti a jövőben a vállalkozások hitelhez jutását, és tovább ronthatja a lej árfolyamát - véli a CDR. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális