2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,201.88(0.16%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Kelemen Hunor: Egyelőre nem beszéltünk a kormánykoalíció tagjaival a költségvetés-tervezetről

 utolsó frissítés: 16:48 GMT +2, 2019. január 29.

Nem tárgyalt a 2019-es költségvetés-tervezetről a kormánykoalíció képviselőivel, és egyelőre nem is látta a szóban forgó dokumentumot - mondta kedden Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. 

"Idén még nem beszéltünk, sem a költségvetésről, sem egyébről" - nyilatkozta Kelemen Hunor egy sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy tárgyalt-e már a kormánykoalíció tagjaival az állami költségvetésről, és hogy az RMDSZ támogatni fogja-e a parlamentben a PSD és ALDE által kidolgozott tervezetet. 

A szövetségi elnök azt mondta, valószínűnek tartja, hogy "ma vagy holnap" sor kerül egy egyeztetére ebben a témában. "Amíg ezek a tárgyalások véget nem érnek, én nem tudom megmondani, hogy megszavazzuk-e a költségvetést vagy sem. Matematikailag a koalíció többségben van, tehát számukra nem jelentene problémát megszavazni, mert nem organikus, hanem egyszerű törvényről beszélünk, tehát a teremben jelen levők többségének voksára van szükség" - magyarázta Kelemen. 

Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a 2019-es költségvetés tervét már tavaly szeptember-októberben, legkésőbb novemberben közzé kellett volna tenni. "Ez az igazi dráma és tragédia. Azt gondolom, hogy mindenfajta késlekedés egy újabb elkövetett hiba" - mondta Kelemen. (agerpres, digi24)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális