2019. június 25. keddVilmos
EUR = 4.7223 RON
USD = 4.1455 RON
HUF = 1.4576 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,648.87(0.27%)
Infláció = 4,10%
Alapkamat = 2,25%

Teodorovici szerint korlátozni kéne, hogy mennyit lehessen külföldön dolgozni

 utolsó frissítés: 17:38 GMT +2, 2018. november 27.

Öt évben korlátozni kéne az állampolgárok külföldi országokban való munkajogát - mondta Eugen Teodorovici kedden parlamenti felszólalásában. A pénzügyminiszter szerint a javaslattal már az EU-s kollégáinak, a többi pénzügyminiszternek is előállt. Szerinte ugyanis a valódi társadalmi kohézióhoz tanulni kell az elmúlt időszakban elkövetett hibákból, és felismerni, hogy a munkaerő szabad áramlása a nyugati országok számára előnyös, Európa fennmaradó részét pedig nehéz helyzetben hagyja.

"A munkavállalási engedély legyen azonos minden tagállamban. De az első munkavállalási engedély után ne legyen lehetőség a munkához való jog megújítására annak érdekében, hogy a dolgozó kénytelen legyen Európa más országában is munkát vállani" - mondta Teodorovic, aki szerint legfennebb 5 éves munkavállalási engedélyt kellene kibocsátani egy országban.

Az ellenzéki pártok közül a PNL csapta le a leghamarabb a magas labdát, és gyorsan a párt szóvivője révén és közleményben is kérte Viorica Dăncilă miniszterelnöktől Eugen Teodorovici lemondatását. A PNL arra hivatkozik, hogy a pénzügyminiszter a szavaival az Európai Unió egyik legfontosabb értékét, a munkaerő szabad áramlását akadályozná meg. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális