2021. március 1. hétfõAlbin
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0456 RON
HUF = 1.3442 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,230.37(0.28%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Befektetést kapott a kolozsvári Travelminit a Szallas.hu-tól

 utolsó frissítés: 16:48 GMT +2, 2018. november 23.

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala, a Szallas.hu, egy két lépcsőben történő tranzakció első fázisaként kisebbségi tulajdonrészt szerzett a kolozsvári székhelyű Travelminit International Kft.-ben. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Travelminitet 2013-ban alapította Rigó Ferenc és Buzogány László, akik továbbra is ügyvezetői maradnak az idén 6 millió euróra szállást közvetítő cégnek. A tranzakció második fázisára 2020-ban kerül sor, amikortól egy részvénycserét követően a Travelminit a Szallas.hu csoport leányvállalataként viszi tovább a romániai operációt és a Travelminit márkanevet.

Rigó Ferenc és Buzogány László 

„Célunk Romániában piacvezetővé válni az online szállásfoglalás terén, ezt segíti a Szallas.hu-val most megkötött együttműködés, amely stabil szakmai és anyagi hátteret biztosít a Travelminit további intenzív növekedéséhez” – nyilatkozta Rigó Ferenc. „A Travelminit csapatával és helyi piaci ismeretével, valamint a Szallas.hu üzleti és technológiai lehetőségeivel felvértezve továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy egyre több vendégnek segítsük megtalálni és lefoglalni álmai szálláshelyét” – tette hozzá Buzogány László.

Az évi 83 millió eurós szállásforgalmat közvetítő Szallas.hu csoport – most már a Travelminittel közösen – a közép-kelet-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni, ezért Magyarország és Románia mellett erős terjeszkedésbe kezdett Lengyelországban és Horvátországban is. „Azért szerettünk volna mindenképpen a Travelminittel dolgozni, mert a csapat rendkívül dinamikus. Ez megmutatkozik abban is, hogy a régióban a leggyorsabban fejlődnek. Ezenfelül az azonos cégkultúra és az a tény is sokat nyomott a latba, hogy a Travelminit erős piacismerettel rendelkezik Romániában és gyorsan képes reagálni a helyi igényekre” – értékelte a tranzakciót Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője. A Szallas.hu-n jelenleg 175 országba lehet szállást foglalni. A Szallas.hu Kft. tulajdonosai az OTP Bank Nyrt. és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője

A jelenleg 30 főt foglalkoztató, a foglalók és szállásadók között direkt kapcsolatot biztosító Travelminit.ro oldalnak idén 8 millió látogatója volt, és 400 ezer vendégéjszakát közvetített. Az oldalon több ezer romániai és magyarországi hotelt, panziót, vendégházat és apartmant lehet lefoglalni. 

Romániában a belföldi turizmus igencsak felpezsdült az idén 1,2 millió közalkalmazott számára kibocsátott üdülési csekkek által, melyek beváltásában jelentős szerepet tölt be a 2500 romániai szálláshellyel rendelkező Travelminit. A piacon ezen kívül erőteljes digitalizáció zajlik, a vendégek egyre inkább előnyben részesítik az online szállásfoglaló oldalakat, a telefonos vagy direkt foglalásokkal szemben. Ez a trend Romániában a Travelminit alapítóinak várakozása szerint erősödni fog, hiszen míg itthon jelenleg a foglalások 25%-a történik online, addig Magyarországon 57%, az EU-s átlag 62%, az Egyesült Királyságban pedig már a lakosság 80%-a foglal valamilyen szállásfoglaló oldalon keresztül, ahol a nagy választék és egyszerű foglalási mód mellett garanciát is kapnak. (közlemény, hírszerk.)

vállalkozás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális