2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

A kolozsvári önkormányzat meghosszabbítja az élelmiszer-értékjegyek kérvényezésének határidejét

 utolsó frissítés: 10:12 GMT +2, 2018. november 20.

Október 19-ről december 7-ig hosszabbította meg az Élelmiszerek (Alimente) nevű szociális programja keretében osztott élelmiszerjegyek igénylésének határidejét a kolozsvári önkormányzat. A határidő meghosszabbításara azért volt szükség, mert nagyon sok potenciális kedvezményezettnek nem sikerült idejében benyújtania az igénylését, írja az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Ahhoz, hogy az értékjegyet megkapják, az igénylőknek a jövedelmüket igazoló és egyéb, személyes dokumentumok mellett egy formanyomtatványt kell kitölteniük, amelyet megtalálnak a polgármesteri hivatalnál, illetve a Szociális és Egészségügyi Igazgatóságnál (cím: Venus u., szám nélküli ingatlan). A támogatásra jövedelemtől függetlenül a családon belüli erőszak áldozatai, az emberkereskedelem áldozatai, a súlyos fogyatékkal, rokkantsággal élők jogosultak, írja a közlemény.

A közlemény beszámolója szerint támogatást továbbá azok a nyugdíjasok, szociális vagy családi segélyben részesülők, illetve munkanélküliek (függetlenül attól, hogy részesülnek vagy sem a munkanélküli segélyben), rokkantak, veteránok, háborús özvegyek, deportált személyek, rabok, politikai üldözöttek, forradalmárok vagy árvák igényelhetik, akik családtagonként havonta legtöbb 786 lejes jövedelemmel rendelkeznek. Ha egyedülálló személyekről van szó, a havi jövedelem nem haladhatja meg az 1082 lejt. (közlemény)

önkormányzatKolozsvárélelmiszer
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális