2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Ismét saját megyéjükben adózhatnak a közepes vállalkozások

 utolsó frissítés: 10:02 GMT +2, 2018. november 16.

Határozatban erősítette meg a kormány az RMDSZ által kidolgozott törvény előírásait, amelynek értelmében ismét saját megyéikben, székhelyükhöz közelebb adózhatnak a közepes vállalkozások – közölte Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

 Bár a kormány kétszer halasztotta az RMDSZ által javasolt 30/2018-as számú törvény érvénybeléptetését, a 884/2018-as kormányhatározat révén végül elrendelte az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal decentralizációját. Így, a közepes vállalkozások nem a regionális központokban, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethetik be az adót.

„Egy Maros megyei vállalkozónak nem kell majd több száz kilométert Brassóba utaznia, egy Szatmár vagy Bihar megyei vállalkozónak nem kell Kolozsváron intéznie adóügyeit” – mutatott rá a szenátor. Cseke Attila hozzátette, a Szövetség által kidolgozott és elfogadtatott jogszabályra azért volt szükség, mert a technokrata kormány egyik napról a másikra, regionális szintre szervezte át a közepes vállalkozások adóügyeit. A statisztikák bebizonyították, hogy az intézkedés nem növelte az adóbevételt.

Mint ismeretes, a héten egy újabb törvényjavaslatot fogadott el a parlament felsőháza, amely, RMDSZ-es javaslatra, a pénzügyi hatóság decentralizációját írja elő és ismét önálló jogi személyiséggel ruházza fel a megyei szintű adóhivatalokat.  (közlemény)

megyevállalkozásadó
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális