2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Véget érhet a kereskedelmi háború? Trump és a kínai elnök jót beszélgettek

 utolsó frissítés: 12:24 GMT +2, 2018. november 02.

Sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök azzal bízta meg csapatát, hogy készítsenek egy szövegtervezetet, amely a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásról szól. A Bloomberg értesülései szerint az amerikai elnök már hisz abban, hogy létrejöhet a megegyezés az ázsiai országgal, és arra számít, hogy a kínai elnök is kedvező lépéseket tesz a következő héten.

A Bloomberg négy forrásból is úgy tudja, hogy a két elnök csütörtöki telefonbeszélgetése után kezdett körvonalazódni a megállapodás lehetősége. Trump és Hszi Csin-ping hat hónap után beszéltek hivatalosan. Az amerikai elnök kedvelt kommunikációs csatornáján, a Twitteren "nagyon jónak és hosszúnak" nevezte a beszélgetést.

Az elemzők ugyanakkor egyelőre óvatosan kezelik az információkat. A Rabobank ázsiai stratégája például elképzelhetőnek tartja, hogy Trump enyhülése egyszerűen csak a félidős amerikai választások idejére jön jól. A Portfólió viszont azt emeli ki a CNBC-re hivatkozva, hogy a hétfőn kezdődő China International Import Expo nevű rendezvényen beszédet fog tartani a kínai elnök, ahol bejelentheti, hogy országa kész több terméket importálni a világból. Ez pedig hatalmas előrelépés lehet a világkereskedelem szempontjából. (portfolio, bloomberg)

Donald TrumpKínavilággazdaságkereskedelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális