2019. április 21. vasárnapKonrád
EUR = 4.7607 RON
USD = 4.2327 RON
HUF = 1.4879 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,351.30(0.86%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

A jövő metróját építenék Kolozsváron, hamarosan megvalósíthatósági tanulmány is készül

 utolsó frissítés: 09:55 GMT +2, 2018. november 02.

A következő napokban meghidetik a kolozsvári metró előmegvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló versenytárgyalást - jelentette be Emil Boc polgármester a csütörtöki tanácsülésen. Boc azt is elmondta, hogy Kolozsvárra "a jövő metróját" tervezik, amely a technológiai előrelépésnek köszönhetően már nem kerül olyan sokba, és nem is igényel olyan komplex alagútrendszert, mint amilyet más nagyvárosokban megszokhattunk.

A város költségvetésében 2018-ban szerepel először olyan tétel, amiből a kolozsvári metró megvalósíthatóságához köthető tanulmányok elkészítését finanszíroznák.

Boc szerint egy japán vállalat érdeklődik az építkezések iránt. Ami az építkezéssel kapcsolatos időtávlatot illeti, a polgármester azt is elmondta, hogy a következő 10-15 évben megépülhet a Szászfenest Apahidával összekötő metróvonal.

"Tíz év múlva Kolozsvár már nem fogja tudni megkerülni az esetleges metróépítésről szóló vitát. Úgy döntöttünk, hogy a polgármesteri hivatal szintjén elindítjuk egy előmegvalósíthatósági tanulmány elkészítését, amelyből megtudjuk az útvonalat, a költségeket és megismerjük a finanszírozási lehetőségeket" - mondta Boc, aki arról is beszélt, hogy elképzelése szerint először egy Szászfenes-Apahida fővonalat kellene építeni, amelyet később tovább lehetne bővíteni. (monitorulcj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális