2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,201.88(0.16%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Megvannak a Pénzmágnes vetélkedő döntősei

 utolsó frissítés: 18:31 GMT +2, 2018. október 31.

Lezajlott a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedő első, online fordulója, amelyre kétszáznál is több középiskolás jelentkezett Erdély-szerte, de kárpátaljai, illetve vajdasági diákok is megmérettették magukat.

A versenyt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együtt szervezi. Közös céljuk hangsúlyt fektetni az erdélyi magyarok körében a pénzügyi nevelésre. A legjobban teljesítő 20 diák Kolozsváron méri össze tudását november 30-án. Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik pedig 200 euróval gazdálkodhat, ezen kívül értékes különdíjakkal is jutalmazzák a komoly felkészülést.

A nyertes diákok Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Szatmárnémetiből, illetve Marosvásárhelyről, Kolozsvárról és Zentáról érkeznek majd. A döntősök névsorát a Pénzmágnes weboldalán találjátok.

A döntőre mindannyiuknak Bitai László: Pénzügyi kézikönyv című kötetéből kell felkészülniük, amely megtalálható a www.penzmagnes.ro weboldalon a Tananyag című fülecskére kattintva. A próbatétel három részből áll majd: az első felében egy tesztet kell megoldaniuk a diákoknak, a második rész matematikai-logikai, illetve a verseny végén egy esettanulmányt kell kidolgozniuk, amelyet szakmai zsűri előtt kell megvédeniük. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális