2020. december 4. péntekBorbála, Barbara
EUR = 4.8736 RON
USD = 4.0226 RON
HUF = 1.3594 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 9,486.10(1.18%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Tăriceanu nem ért egyet a friss házasoknak küldött ANAF-os levéllel

 utolsó frissítés: 15:48 GMT +2, 2018. október 19.

Nem híve a "besúgó rendszernek" - mondta Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke egy besztercei sajtótájékoztatón arra a kérdésre reagálva, hogy mit gondol az ANAF új módszeréről, amellyel az adóhatóság a lagzis adócsalókat vette célkeresztbe.

Az ANAF újabban levélben szólítja fel a frissen összeházasodott párokat arra, hogy adják meg az esküvőjükkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó személyek, illetve vállalatok listáját. Az adóhatóság azzal indokolja az adatigényléseket, hogy a vendéglátóhelyek, fotósok, zenészek jelentős összeget kapnak az esküvőkön nyújtott szolgáltatásaikért cserébe, viszont alig fizetnek adót a jövedelmük után.

Az ALDE elnöke viszont nem ért egyet azzal, hogy a friss házasokon keresztül kellene megtalálni az adócsalókat. "Nem tetszik nekem ez a besúgó rendszer, hogy nevezzük így. Az adóköteles jövedelem bejelentésének kötelezettsége tulajdonképpen a szolgáltatást nyújtó személyeket és vállalatokat terheli" - mondta Tăriceanu Besztercén, ahol ALDE-s polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel találkozott. (wall-street.ro)

ANAF
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális