2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
EUR = 4.9486 RON
USD = 4.2693 RON
HUF = 1.3549 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,748.97(0.11%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Teljes egészében az önkormányzatoknál hagynák a jövedelemadót

 utolsó frissítés: 14:51 GMT +2, 2018. október 04.

Egy olyan sürgősségi kormányendeletet készít elő a pénzügyminisztérium, amely a jövedelemadóból származó bevételek teljes összegét a helyi önkormányzatoknál hagynák - jelentette be Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A döntés rendkívül jó hír a településeknek, amelyek a jövedelemadó csökkentésésről szóló, 2017 végén meghozott döntések miatt jelentős pénzösszegeket veszítettek a korábbi kölségvetésükhöz képest.

"Ez egy olyan intézkedés, amely benne van a kormányprogramunkban, és amellyel a jövedelemadóból származó bevétel az önkormányzatoknál marad. Lesz egy erről szóló sürgősségi rendelet. A döntést még azelőtt meghozzuk, hogy elkészülne a 2019-es állami költségvetés" - mondta Teodorovici a Ziarul Financiar szerint.

A pénzügyminiszter szerint párbeszédet szeretnének kialakítani arról, hogy a jövedelemadóból származó összegek mekkora mértékét kapják meg a megyei, illetve a városok, községek és falvak önkormányzatai.

Teodorovici szerint a sürgősségi rendeletet október végén vagy november elején fogják kibocsátani.

Azt, hogy a jövedelemadó csökkentése miatt az adótípusból származó adóbevétel teljes egészében az önkormányzatoknál maradjon, decemberben az RMDSZ is javasolta. A költségvetés megvitatásakor viszont elkaszálták a javaslatot a parlamentben. (zf.ro)

önkormányzat
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális