2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Kiválóan szerepeltek a BBTE közgazdász hallgatói a Solvers’ Cup esettanulmány versenyen

 utolsó frissítés: 13:39 GMT +2, 2018. szeptember 20.

2018. szeptember 14-17. között került sor a Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány versenyre Budapesten, a Case Solvers és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében. A versenyre a BBTE közgazdászhallgatói is meghívást kaptak, az előző években elért nagyszerű nemzetközi versenyeredmények alapján. 

A kolozsvári közgazdász hallgatókból alkotott csapat, kanadai, magyar és szlovén egyetemek csapataival versenyezve, megnyerte a verseny első fordulóját, majd szoros versenyben maradt alul a későbbi győztes kanadai csapattal szemben a Solvers’ Cup elődöntőinek második fordulójában. A csapat tagjai, Barabási Tamás, Deák Péter, Éltes Rita és Szabó Norbert a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói, valamint a GTK (Gazdasági Tanácsadó Klub) szakkollégium tagjai.

"A kétfordulós verseny első, 4 órás fordulójának témáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a második, 10 órás fordulójának témáját az OTP Bank szolgáltatta. A 12 csapat három elődöntős csoportban versenyzett a döntőbe jutásért, amelynek jogát a csoportelsők szerezhették meg. Intézetünk hallgatói kiválóan teljesítettek a csoportküzdelmek során, megnyerték az első fordulót, összesítésben pedig második helyet szereztek a csoportban" - áll a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének közleményében.

Az elődöntős csoport, - és végül a verseny döntőjének győztese is -, a kanadai Lazaridis Egyetem csapata lett. (közlemény)

közgazdászBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális