2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Kié lesz a XXI. század? Erre a kérdésre is keresik a választ a 27. Közgazdász Vándorgyűlésen

 utolsó frissítés: 09:53 GMT +2, 2018. szeptember 17.

Versenyképesség 2020 - Kié legyen a XXI. század? címmel a Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 5–7. között Sepsiszentgyörgyön tartja legjelentősebb szakmai rendezvényét, a Közgazdász Vándorgyűlést. A sorrendben huszonhetedik eseményen mintegy 35 előadó és 250 résztvevő vesz részt.

"Villámgyorsan fejlődő gazdaságunk egyik legfontosabb mozgatórugója a versengés, ezért a konferencia mottója a 'Versenyképesség 2020'. A két napos programsorozaton arra keressük a választ, hogy milyen eszközökkel, milyen kommunikációs stílust alkalmazva, illetve milyen stratégiák alkalmazásával érhetik el és tarthatják meg versenyképességüket a vállalatok. Egyetemi előadóink és a különböző gazdasági területeken sikeres versenyképességet bizonyító partnereink segítségével a jövőorientált, fenntartható modellekről, programokról fogunk értesülni. Szekcióüléseinken pedig interaktív módon vehetünk részt a kérdéskör gyakorlati vonulatainak megbeszélésében" - áll az RMKT közleményében.

A konferencia idén kiemelt hangsúlyt fektet a határon túli, ugyanakkor az egész Kárpát-medencei magyarság számára nyújtott közgazdasági-, pénzügyi szakemberképzés támogatására. Az előadók között szerepelnek ugyanis külföldi szakemberek, a hasonló célú szervezetekkel való belföldi és külföldi együttműködés elősegítése és támogatása érdekében.

Külön szekció (Fintech) foglalkozik kiemelten a bankszakmai fejlesztésekkel és kihívásokkal A pénzügyi technológia versenyképessége címmel,  ennek egyik kiemelt előadója többek között Dr. Kocziszky György lesz, a magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja.

De a konferencián külön szekciót képvisel a Pénzügy szekció Nagy hal kis tóban? alcímmel, az IT szekció, amin belül a hazai Ügyviteli IT kihívásait fogják taglalni a meghívottak. A Mezőgazdaság szekciót Az agribusiness több, mint vetés és aratás cím alatt szervezik meg, a Turizmus szekcióban a Jövő turismusát fejtegetik, míg a Marketing szekció Online marketing- a kötelező opció megnevezéssel tanulmányozza napjaink főbb kérdéseit.

A konferencián plenáris előadók is kiállnak a publikum elé: Bogdan Chirițoiu - a Versenyhivatal elnöke, Domokos László közgazdász, a magyar Állami Számvevőszék elnöke, Dr. Bak László, a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettese, Bakacsi Gyula - BGE - Kutató professzora, Dr. Antal Zoltán – kutató, Novák Károly Eduárd Paralimpiai bajnok, a Román Kerékpárszövetség elnöke, Kozma Mónika a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint Ion Dumitru a Kompass & Doingbusiness.ro vezérigazgatója.

A Vándorgyűlésre szeptember 30-ig lehet jelentkezni az rmkt.ro/vgy/ honlapon, illetve személyesen az RMKT kolozsvári központi irodájában (Aurel Suciu utca, 12/2 szám alatt). A folyamatosan frissülő oldalon követhető az esemény részletes programja és további információk is elérhetőek. (közlemény)

rmkt
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális