2019. február 23. szombatAlfréd
EUR = 4.7619 RON
USD = 4.1988 RON
HUF = 1.4983 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,766.87(-1.13%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Nagyot nőtt az erdélyi nagyvárosokban a FlixBus népszerűsége

 utolsó frissítés: 11:55 GMT +2, 2018. szeptember 14.

Több erdélyi városban jelentősen növelte utasszámát a FlixBus június és augusztus között 2017 azonos időszakához viszonyítva. A kolozsvári utasforgalom megkétszereződött, míg Temesváron, Nagyváradon és Marosvásárhelyen háromszor többen fordultak meg zöld távolsági busszal, mint tavaly nyáron.

Európa legnagyobb távolsági buszhálózatának szolgáltatója jelenleg 15 országba biztosít közvetlen összeköttetést Romániából, ezek közül az utazási főszezonban Magyarország, Németország, Bulgária, Ausztria és Franciaország volt a legnépszerűbb a Romániából induló utasok körében. Az átszállás nélkül elérhető települések közül Budapestre, Bécsbe és Szófiába utaztak a legtöbben. Mindhárom városba van éjszakai buszos összeköttetés.

"Célunk, hogy mindenkinek elérhető mobilitási lehetőséget biztosítsunk a világ felfedezéséhez, örömmel látjuk, hogy egyre több embernek a busz az elsődleges választása hosszabb útvonalakon is" – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója. "Amellett, hogy a buszos utazás általános megítélése egyre javul, növekedésünkhöz hozzájárul az is, hogy egyre több kisebb régiót és települést kapcsolunk a hálózatunkba."

A busszal utazók száma a FlixBus teljes európai hálózatában nőtt

Nyáron átlagosan 50 százalékkal emelkedett a FlixBus utasainak száma Európa-szerte, a vállalat minden piacán növelni tudta az utasmennyiséget az előző évhez viszonyítva. Magyarországon, Belgiumban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban és Spanyolországban is megduplázódott az utasforgalom. Luxemburgban, Norvégiában és Svédországban megháromszorozódott az utasszám, Portugáliában pedig ötször többen utaztak FlixBus-szal, mint 2017 nyarán. 2013-mas alapítása óta 100 millió ember használta a vállalat szolgáltatását. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális