2019. április 21. vasárnapKonrád
EUR = 4.7607 RON
USD = 4.2327 RON
HUF = 1.4879 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,351.30(0.86%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Bulgáriában és Albániában is bankot vett az OTP Csoport

 utolsó frissítés: 11:00 GMT +2, 2018. augusztus 02.

Az OTP Bank többségi tulajdont szerzett a Societe Generale francia nagybank bulgáriai és albán leányvállalatában - közölte az OTP Csoport csütörtökön.

Az OTP így a bolgár bankban, a Societe Generale Expressbank AD-ben (SGEB) 99,74 százalékos részesedést szerzett, valamint megvette az SGEB egyéb bolgár leányvállalatait is.

A közlemény szerint az SGEB 6,7 százalékos piaci részesedésével a bolgár bankszektor 7. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. "Az akvizíció eredményeként az OTP Csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik Bulgáriában" - olvasható a közleményben. Az OTP Bank 2003 óta van jelen Bulgáriában és folyamatosan nyereségesen működött.

Az OTP az albán bankban, a Banka Societe Generale Albania SH-ban (SGAL) pedig 88,89 százalékos részesedést szerzett. Az SGAL közel 6 százalékos piaci részesedésével Albánia 5. legnagyobb bankja, és szintén aktív a lakossági és vállalati szegmensben.

Mindkét tranzakciót várhatóan az idei év negyedik negyedévében zárják le, a szükséges hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

Az OTP Csoport a budapesti értéktőzsde honlapján közzétett bejelentésben arról is ír, hogy a tranzakció mellett a Societe Generale és az OTP Bank tárgyalásokat folytat egy együttműködési megállapodás megkötéséről, szolgáltatások kölcsönös nyújtására, elsősorban befektetési banki, tőkepiaci, finanszírozási és nemzetközi banki szolgáltatások területén, Albániában, Bulgáriában, Horvátországban és Magyarországon. (mti)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac