2019. április 21. vasárnapKonrád
EUR = 4.7607 RON
USD = 4.2327 RON
HUF = 1.4879 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,351.30(0.86%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Ekkorát még soha nem bukott egyetlen vállalat sem egy nap alatt az amerikai tőzsdén

 utolsó frissítés: 10:19 GMT +2, 2018. július 27.

Az amerikai értékpapírpiacok történetében a legnagyobb egy napon belüli tőkeérték-veszteségét érte el a Facebook tegnap. A Facebook részvénye a csütörtöki kereskedésben közel húsz százalék árfolyamveszteséget szenvedett el.

Tőzsdezáráskor 19 százalékkal ért kevesebbet a cég, mint nyitáskor, dollárban ez 119 milliárdos veszteséget jelent. Az így semibe elillanó 119 milliárd dollár nagyságrandileg a négyszerese a Twitter piaci tőkeértékének.

A Facebook elemzői várakozásoktól elmaradó forgalmi adatokat tett közzé negyedéves eredmény beszámolójában. A közösségi média platformnak ráadásul az aktív felhasználói száma is csökkent. A republikánusokhoz közelállóként számon tartott Fox televízió kommentárja szerint Mark Zuckerberg "öt perc alatt veszített 16 milliárd dollárt a vagyonából", és a rendkívüli veszteség oka valószínűleg az, hogy elutasította a holokauszttagadó Facebook-bejegyzések törlését. A televízió értesülései szerint az egyik kisrészvényes még azt is felvetette, hogy Zuckerberget el kellene mozdítani elnök-vezérigazgatói posztjáról.

A Bloomberg hírügynökség elemzője ugyanakkor arra mutat rá, hogy a Wall Street szakemberei már korábban jelezték a Facebook hanyatlását, amely szerintük nem is állt meg a csütörtöki veszteségekkel. Brian Wieser elemző a Bloomberg televíziós adásának nyilatkozva azon véleményének adott hangot, hogy "a növekedés nem lehet végtelen", és a Facebookot korábban optimistán megítélő közgazdászok szerinte ezt a tényt figyelmen kívül hagyták. Wieser szerint problémák vannak a közösségi platform menedzsmentjével is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac