2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,189.13(0.98%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Trump Twitteren most a kőolajjal foglalkozik, látszik is az árán

 utolsó frissítés: 10:49 GMT +2, 2018. július 06.

Donald Trump amerikai elnök ismételten arra sürgette az OPEC-tagországokat, hogy "azonnal" csökkentsék a kőolaj árát. Az elnök újabb Twitter-bejegyzésben vádolta meg az olajárak emelésével a Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagjait. 

"Az OPEC-monopóliumot muszáj emlékeztetni arra, hogy az olajárak magasak, és ők semmit sem tesznek ez ellen" - fogalmazott Trump, és emlékeztette az érintett államokat arra is, hogy közülük egyesek védelmét az Egyesült Államok biztosítja. 

Donald Trump néhány napon belül többször tett közzé olajárakkal foglalkozó mikroblog-bejegyzést. Korábban felszólította Szaúd-Arábiát, hogy napi kétmillió hordóra növelje meg nyersolaj-kitermelését, amire Szalmán bin Abdel-Azíz király, Szaúd-Arábia uralkodója ígéretet is tett. Ezt egy minapi Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök megerősítette. 

Elemzők emlékeztetnek rá: miközben az amerikai elnök az OPEC-et hibáztatja, Washington nyomást gyakorol európai szövetségeseire annak érdekében, hogy ne importáljanak nyersolajat Iránból. Teherán szerint Twitter-bejegyzéseivel éppen az amerikai elnök járul hozzá az olajárak emelkedéséhez. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális