2020. december 4. péntekBorbála, Barbara
EUR = 4.8736 RON
USD = 4.0226 RON
HUF = 1.3594 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 9,486.10(1.18%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Megduplázódott a Bigar-vízesés látogatóinak száma, miután a Coca-Cola felújította az oda vezető turistautat

 utolsó frissítés: 15:54 GMT +2, 2018. július 02.

Mindössze egy év alatt megduplázódott a Bigar-vízeséshez (vagy Bigéri-vízesés) látogatók száma, miután a Coca-Cola 140 ezer eurós beruházással öko-turisztikai fejlesztéseket hajtott végre a Bigéri Természetvédemi Területen.

A vízesés Krassó-Szörény megyében található, Oravicabányától nem messze. Egy föld alól előtörő patak táplálja, és az a különlegessége, hogy a víz egy nagyjából 8 méter magas, harang formájú, moha által borított mészkősziklán folyik le. Korábban a Huffington Post is írt róla, a világ egyik legszebb vízesésének nevezték, amelyhez ugyanakkor addig meglepően kevés turista látogat el.

Egészen eddig, most a vállalat több szakaszban tette megközelíthetőbbé a turisztikai látványosságot. A természetvédelmi terület bejáratánál parkolókat alakítottak ki, ahonnan egy gyalog megtehető élérési útvonalat hoztak létre egészen a vízesésig, amely mellé még egy átjárót is építettek, hogy a látványosság megtekintése még nagyobb elmény legyen a látogatóknak. Amellett, hogy a területet tájékoztató táblákkal látták el, valamint pihenőket is kialakítottak az útvonalon, még a közeli Bigar-barlanggal is összekötötték a vízesést.

Míg 2016-2017-ben a vízeséshez ellátogató turisták száma 50 ezerre volt tehető, addig egy évvel a beruházások befejezését követően már 100 ezer turistáról számolnak be.

"Ez a projekt is azt bizonyítja, hogy a társadalmi felelősségvállalási projekteknek igazán nagy hatása van a közösségre nézve. A temesvári üzemünkben dolgozó munkatársaink kezdeményezésére sikerült újraírnunk Románia egyik legszebb helyének történetét" - mondta Irina Ionescu, a Coca-Cola HBC Románia képviselője. (romania-insinder, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing