2019. február 19. kedd
EUR = 4.7401 RON
USD = 4.1850 RON
HUF = 1.4906 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,750.39(-0.18%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Még a héten újraindul két Wizz Air-járat Marosvásárhelyről

 utolsó frissítés: 11:31 GMT +2, 2018. június 26.

A héten a Wizz Air fapados légitársaság is újraindít járatokat a felújított marosvásárhelyi repülőtérről - írja közleményben a Maros Megyei Tanács sajtóirodája. A közlemény szerint egyelőre két célpontba, Dortmundba és Memmingenbe lesznek Wizz Air által működtetett menetrend szerinti járatok Marosvásárhelyről. Emellett heti egy alkalommal indul charter repülőjárat Antalyába egészen szeptember végéig.

A közlemény szerint a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér vezetősége folyamatos tárgyalásokat folytat a légitársaságokkal, hogy új járatokat indítsanak Marosvásárhelyről.

A reptér kifutópályájának felújítását követően hétfőn délelőtt szállt fel az első menetrend szerinti repülőjárat a marosvásárhelyi repülőtérről. A török Corendon Airlines légitársaság Antalyába tartó járata 189 utassal a fedélzetén szállt fel.

A Román Polgári Légügyi Hatóság hétfőn reggel bocsátotta ki a repülőtér új működési engedélyét, amely lehetővé tette a török charter járat leszállását és indulását. Az engedély kibocsátása volt a feltétele annak, hogy a marosvásárhelyi repülőtérről újrainduljanak a menetrend szerinti járatok, miután a Maros Megyei Tanács múlt héten átvette az elmúlt 20 hónapban elvégzett beruházás munkálatait. Az engedély garantálja, hogy a marosvásárhelyi repülőtérről biztonságos körülmények között indulhatnak a repülőjáratok.

A múlt heti műszaki mérések eredménye alapján a kifutópálya teherbíró képessége eléri a 70-es értéket, miközben a munkálatok előtt ez az érték 26 volt, a beruházás mutatói pedig 55-ös értéket írtak elő. A pálya teherbíró képességére vonatkozó érték azért fontos, mert azt mutatja, hogy a kifutópályán biztonságosan leszállhatnak az Airbus320-as típusú repülők, illetve az ennél nagyobb gépek is - részletezi a közlemény.

A repülőtér kifutópályáját a PORR Construct és a Geiger cégek által alkotott társulás újította fel. A Maros Megyei Tanács által végrehajtott beruházás összköltsége a munkálatok átvételkor 56,7 millió lej volt. Ebből 50 millió lejt kormánytámogatásból, az összeg többi részét pedig saját forrásokból fedezte a megyei önkormányzat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális