2019. október 14. hétfõHelén
EUR = 4.7582 RON
USD = 4.3186 RON
HUF = 1.4322 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,560.86(0.34%)
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Valaki megint irdatlanul sok pénzt fizetett ki azért, hogy Warren Buffettel ebédelhessen

 utolsó frissítés: 13:02 GMT +2, 2018. június 04.

Valaki 3,3 millió dollárt fizetett ki egy jótékonysági liciten azért, hogy a világ legnagyobb hírű befektetőjével, Warren Buffettel ebédelhessen. Ez az összeg nem rekord, 2012-ben és 2016-ban is többet fizettek ki egy Bufettel elköltött ebédért. A lehetőséget egyébként minden évben meghirdetik és a pénzből a Glide Foundation nevű hajléktalanokat segítő szervezetet támogatják.

Buffet eddig 18 alkalommal összesen 26 millió dollárt segített így összegyűjteni az alapítványnak.

A befektető ilyenkor saját bevallása szerint változatos témákban kap kérdéseket. Az egyetlen tabu, amiről nem kérdezhetik, hogy mibe fektet legközelebb.

A győztes licitálók rendszerint a New York-i Smith and Wollensky steak házban találkoznak az üzletemberrel. Az étterem legalább 10 ezer dollárt szokott felajánlani az alapítványnak, hogy a helyszínéül szolgálhasson az ebédeknek.

Nem sok minden szokott kiszivárogni ezekről a találkozókról, de a korábbi években a befektető néhány gondolatát azért voltak, akik megosztották. Például:

  • hogy meg kell tanulni nemet mondani. Állítólag Buffett megmutatta egyik ilyen ebéd alkalmával a határidőnaplóját, amely majdnem teljesen üres volt, mert így szeretne teret engedni a spontaneitásnak, valamint így éri el, hogy kizárólag a lényeges dolgokkal foglalkozhasson.
  • és állítólag a becsületes üzletelés fontosságáról is igen gyakran beszél, mert aki nem becsületesen ér el üzleti eredményeket, az szerinte alapvetően hazug képet fest önmagáról, és úgysem lesz elégedett soha.  

Warren Buffett vagyonát 87,5 milliárd dollárra becsülte a Forbes pénzügyi magazin 2018 februárjában. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac