2019. január 17. csütörtökAntal, Antónia
EUR = 4.6890 RON
USD = 4.1126 RON
HUF = 1.4591 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,184.84(1.52%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Pincér- és szakácsképzés vizsgái zajlottak Kézdivásárhelyen

 utolsó frissítés: 17:19 GMT +2, 2018. május 04.

Az éhes vendég belép az étterembe: a pincér udvariasan köszönti, majd az asztalhoz vezeti. Leves, főétel, majd desszert következik. Nem is lenne ebben semmi szokatlan, ha a helyszín történetesen nem a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum terme lenne, az alkalmat pedig nem egy vizsga jelentené.

A pincér- és szakácsképzést Incze Anikó, Csucsi Antal, Moraru Katalin bonyolították le, a Gábor Áron Szakképző Líceum, valamint a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola szervezésében. "Kezdetektől az a célunk, hogy ha valaki elvégez egy ilyen tanfolyamot ne egy értéktelen papírlappal, hanem egy olyan szakmával maradjon, amelyből megél. Ennek érdekében a Veszprémi SÉF Iskolával is felvettük a kapcsolatot, a hat hónapos képzés 720 óráján kívül voltak olyan mozzanatok, amelyeket Végh Dávid és Maurer István vezényeltek le. Ez azért fontos, mert valami pluszt szerettünk volna biztosítani, legyen az akár román vagy angol nyelvű képzés, amitől jobban érvényesülnek majd a résztvevők a jövőben. A szakmai alapok mellé, úgy érzem, sikerült olyan extrát adnunk, amivel a résztvevők elhelyezkedését segítjük" – emelte ki Gáj Nándor, a népiskola vezetője.

A képzésen összesen 10 pincér és 6 szakács szerzett államilag elismert diplomát, közülük a gyakorlati oktatás során többen is csatlakoztak a Bálványos Resort csapatához, így ma már újonnan tanult szakmájukban dolgoznak.

A pénteki vizsga során összesen 7 ételsorral várták a "vendégeket", akik részint a vizsgáztatók, részint meghívott szakemberek voltak. Csirkeragu-leves, brokkoli krém, cézár saláta, cordon bleu, hortobágyi palacsinta, töltött csirkemell, Óvári sertéskaraj, almásrétes, túrós palacsinta, citromszelet és sok egyéb finomság szerepelt a menün. A szakácsok tudása mellett természetesen a felszolgálás minősége is befolyásolta a vizsga kimenetelét. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális