2019. január 17. csütörtökAntal, Antónia
EUR = 4.6890 RON
USD = 4.1126 RON
HUF = 1.4591 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,184.84(1.52%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Nagyot változott Dragnea véleménye a jegybankról, miután tegnap találkoztak Isărescuval

 utolsó frissítés: 10:39 GMT +2, 2018. május 04.

Nagyon jó tárgyalásnak minősítette az Agerpresnek Liviu Dragnea azt a találkozót, amelyen Viorica Dăncilă miniszterelnökkel és Eugen Teodorovici pénzügyminiszterrel Mugur Isărescu jegybankelnököt fogadták. A PSD elnöke kiemelte, hogy nem törekszenek a Román Nemzeti Bank irányításának megszerzésére, és közvetítésre sincs szükség a két fél között, hiszen nincs konfliktus a kormány és a jegybank viszonyában.

"Három órás beszélgetés volt a makrogazdasági helyzetünkről. Ami a legfontosabb, megegyeztünk abban, hogy az infláció emelkedéséért külső eredetű tényezők felelnek a kormánytól és a BNR-től függetlenül. A gázárak, a kőolaj, az energia jelentősen hozzájárul az infláció növekedéséhez, és ezeket nem a kormány vagy a BNR befolyásolja" - mondta Dragnea.

A PSD elnöke szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy Románia krízisben vagy krízis közeli állapotban lenne. Arról is beszélt, hogy teljes támogatásáról biztosította Isărescu jegybanki kormányzót.

Dragnea kiemelte, hogy a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a kormány a jegybankkal, és arra is ígéretet tett, hogy a kormány minden fontos intézkedés bevezetése előtt konzultálni fog a bank szakértőivel azok várható hatásáról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális