2019. január 17. csütörtökAntal, Antónia
EUR = 4.6890 RON
USD = 4.1126 RON
HUF = 1.4591 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,184.84(1.52%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

A Deutsche Bank véletlenül 28 milliárd eurót utalt valakinek

 utolsó frissítés: 15:33 GMT +2, 2018. április 21.

Lassan nem telik el úgy hónap, hogy ki ne derüljön valamilyen új botrány a 2008-as gazdasági válság kirobbanásában, a bankközi kamatlábak manipulálásában is mélyen sáros Deutsche Bankról. A gazdasági sajtó most megint egy egészen nagyot szóló történettel van tele. Valamikor a húsvéti ünnepek környékén ugyanis a bank tévedésből 28 milliárd eurót utalt egy számlára. Nem milliót, milliárdot!

A hibát szinte azonnal észrevették ugyan, de a tranzakció megtörtént. Az esetről a Bloomberg számolt be, amely szerint ez a hiba is nagyon jól mutatja, hogy napjainkban még a leginkább fejlett pénzügyi vállalatok is mennyire sebezhetőek tudnak lenni.

A Deutsche Banknak a baki egyébként nagyon nem jött jól, hiszen az új vezérigazgató éppen arról próbálja mostanában meggyőzni a befektetőket, hogy a rengeteg botrány után a pénzintézet újra növekedési pályára tud majd állni.

Ráadásul most újra egyre többen emlegetik fel azt, hogy egy régebb kiszivárgott beszélgetésen Kim Hammonds, a bank korábbi operatív igazgatója azt mondta, hogy a Deutsche Bank a legdiszfunkcionálisabb intézmény, ahol valaha is dolgozott.

A vállalat tavaly 500 millió eurós veszteségben zárt, a részvényeinek értéke csak idén 30%-kal csökkent.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a téves utalás nem egy random bankszámlán landolt, hanem az Eurex klíringházhoz futott be, ahonnan már azóta vissza is utalták az összeget. (bloomberg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac