2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Erdélyi középiskolások versenyeztek a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán

 utolsó frissítés: 17:20 GMT +2, 2018. április 19.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete, valamint a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében 2018. április 13-15. között tizedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat.

Az esemény egyik központi rendezvénye a X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye (KÜTV) volt, melyen erdélyi középiskolák 3 fős diákcsoportjai versenyezhettek. A verseny résztvevői idén a Bonafarm Csoport által szolgáltatott esettanulmányon dolgoztak.

A X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének résztvevői az esetet szolgáltató cég számára egy olyan startégiát kellett kidolgozzanak, amely lehetővé teszi a romániai piacra való belépést, beleértve a termékportfólió és az értékesítési csatornák megtervezését. A két elektronikus forduló pontszámai alapján döntőbe jutó 15 csapat méltán lehet büszke teljesítményére, hiszen közel 60 jelentkező csapat közül kerültek a kolozsvári döntőbe.

A döntős csapatoknak hét óra állt a rendelkezésére, hogy kidolgozzák javaslataikat a Bonafarm Csoport vezetői által felvetett kihívásokra. Megoldásaikat egy olyan vállalati szakemberekből álló zsűri előtt prezentálták, amelyet a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatos alumni diákjai alkottak, és akik az egyetem elvégzése után ma már felelős pozíciókat töltenek be a régió meghatározó vállalatainál.

A díjátadó gálán elsőként dr. Soós Anna, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, megköszönve mind a versenyzők, mind a felkészítő tanárok, mind pedig a szervezők munkáját. Köszöntő beszédében a rektorhelyettes kiemelte, hogy ez a rendezvény egyben utat is mutat a középiskolásoknak, akik az iskola elvégzése után az egyetem padjaiban mélyíthetik el gazdasági tudásukat és a legjobbak akár nemzetközi versenyeken, mint például a Harvard versenyén képviselhetik a kolozsvári intézményt.

Ezt követően a csapatok teljesítményét Szőcs Kinga, a Bonafarm Zrt. projektmenedzsere, az oktatási intézmény egykori diákja méltatta, majd ezt követően átadta a "HÍD: Iskolától az Egyetemig" projekt keretében a PADE Alapítvány által biztosított díjakat, valamint a partnervállalatok által felajánlott ajándékcsomagokat.

A kolozsvári döntőbe 10 város 14 iskolájából jutottak be középiskolás csapatok. A díjazott csapatok tagjai pluszpontban részesülnek a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karára történő felvételi során.

A képen a 472 fantázianevű győztes csapat: Csete Karola, Dombi Evelin és Filep Attila, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai. Irányító tanár: Pálfy Hajnalka Éva

A X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjai nyerték. A további díjazottak listáját, valamint a zsűri névsorát itt olvashatjátok.

A Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyről itt számoltunk be. (hu.econ.ubbcluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális