2018. november 20. keddJolán
EUR = 4.6650 RON
USD = 4.0855 RON
HUF = 1.4511 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,559.42(-0.08%)
Infláció = 5,03%
Alapkamat = 2,25%

A Synergy csapat nyerte a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyt

 utolsó frissítés: 17:18 GMT +2, 2018. április 19.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében 2018. április 13-15. között, tizedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az esemény egyik központi rendezvényének, a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenynek (KEEV) a döntő fordulójára 2018. április 15-én került sor.

A Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyen a kar magyar tagozatos egyetemi hallgatóiból alkotott 4 fős csapatok vettek részt. A verseny zsűrije az esettanulmányt szolgáltató vállalat és más vállalatok vezető beosztású alkalmazottaiból tevődött össze, akik kérdéseikkel és hozzászólásaikkal valós, gyakorlatias visszajelzéseket nyújtottak a versenyzők megoldásaira. A csapatoknak ezúttal a Bonafarm Csoport részére kellett egy komplett működési stratégiát és üzleti tervet készíteniük.

A díjátadó gálán elsőként dr. Soós Anna, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, megköszönve mind a versenyzők, mind a zsűritagok, mind pedig a szervezők munkáját. Köszöntő beszédében a rektorhelyettes kiemelte, hogy ez a rendezvény egyben egy hídat is képez a középiskolások, egyetemisták és a valós vállalati szféra között, amely mellett jó alapot szolgáltat az intézmény nemzetközi versenyeken elért sikereihez, beleértve a tavalyi Harvard Egyetem versenyére történő továbbjutást is.

Ezt követően az egyetemista csapatok teljesítményét Pókos Gergely, a Bonafarm Zrt. üzletfejlesztési igazgatója méltatta, majd ismertette a verseny díjazottainak sorrendjét. A versenyt a Synergy fantázianevű csapat nyerte, amelynek tagjai: Bálint Alexandra Teodóra (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri 2. év), Deák Péter (Gazdasági informatika, 3. év), Éltes Rita (Menedzsment, 3. év) és Géger Gyopár (Marketing, 3. év).

A további díjazottak, a verseny zsűrijének, valamint támogatóknak a névsorát a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet oldalán olvashatjátok.

A X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyéről itt számoltunk be(hu.econ.ubbcluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális