2019. február 19. kedd
EUR = 4.7401 RON
USD = 4.1850 RON
HUF = 1.4906 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,750.39(-0.18%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Tizedik alkalommal szervezik meg a Kolozsvári Esettanulmány Napokat

 utolsó frissítés: 14:15 GMT +2, 2018. április 13.

Immár tizedik alkalommal szervezi meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozatot.

Az esemény központi rendezvényeinek, a X. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének (KÜTV) és a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenynek (KEEV) a döntő fordulóira 2018. április 15-én kerül sor a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épületében.

A szervezők által küldött ismertető szerint a rendezvények célja a valós gazdasági helyzetek és problémák közelebb hozása a középiskolás és egyetemista diákokhoz az esettanulmány módszer által. A szervezők szerint a versenyek részeként évről évre több fiatal, vállalkozó kedvű, tudását, felkészültségét bizonyítani akaró hallgató próbálja ki megszerzett gazdasági ismereteit egy-egy helyi vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával való megismerkedés és megoldási javaslat megfogalmazása által.

Idén tizenegy erdélyi városból közel száz középiskolás és közel ötven egyetemista jelentkezett a versenyekre. A zsűri tagjai vállalatvezetők és gyakorló gazdasági szakemberek, akik nem csupán a résztvevő csapatok teljesítményét értékelik, hanem az egyes bemutatók után kérdéseikkel, gyakorlati észrevételeikkel közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hallgatókkal.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyéről itt, a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyről itt olvashattok további információkat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális