2019. április 21. vasárnapKonrád
EUR = 4.7607 RON
USD = 4.2327 RON
HUF = 1.4879 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,351.30(0.86%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Mibe fektetnének 10 ezer dollárt a különböző generációk tagjai?

 utolsó frissítés: 16:44 GMT +2, 2018. április 13.

Érdekes ábrát készített a Visual Capitalist egy kutatásról, amelyben arról kérdezték a különböző generációk tagjait, hogy amennyiben kapnának 10 ezer dollárt, mibe fektetnék a pénzt az alább megadott lehetőségek közül?

Persze, ahogy az várható volt a különböző generációk tagjainak - a milleniumi generációnak (18 és 35 év közöttiek), az X-generációnak (35 és 54 év közöttiek), valamint a baby bommer generációnak (55 év fölöttiek) is - teljesen eltérő elképzeléseik vannak arról, hogy mibe fektetnék a pénzüket. Az viszont érdekes például, hogy mindhárom generáció egyeránt jónak tartja az ingatlanbefektetéseket, az X-generáció szívesen fektetne a gyerekeik oktatásába, a milleniumi generáció pedig a saját képzésébe. Ami talán még egy elég furcsa egyezés az ábrán, hogy gyakorlatilag egyik generáció képviselői sem igazán gondolkodtak abban, hogy a pénzből megpróbálnák elindítani saját kisvállalkozásukat.

Ami viszont a legszembetűnőbb, hogy mindhárom generáció számára a 10 ezer dollár azért jönne jól, hogy visszafizessék meglévő tartozásaikat, különösen a hitelkártya tartozásaikat.

Inglatlan, adósság fisszafizetése, oktatás, saját gyermekek oktatása, részvénypiac, magas hozamú megtakarítás, virtuális pénzek, nyugdíj-megtakarítás, saját kisvállalkozás, egyéb. Ezek közül a befektetési lehetőségek közül választhattak az USA-ban megkérdezett személyek.

És ahogy az valószínűleg nem okoz nagy meglepetést, a milleniumi generáció a virtuális valutákba való magasabb befektetési hajlandóságával tűnt még ki. (visualcapitalist)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing