2018. október 19. péntekNándor
EUR = 4.6658 RON
USD = 4.0493 RON
HUF = 1.4494 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2669 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,599.66(-0.81%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Teodorovici: a gazdaságot valóban a fogyasztás hajtja, de ennek kötelezően változnia kell

 utolsó frissítés: 11:36 GMT +2, 2018. április 12.

Románia gazdasági növekedésének a fogyasztás a fő hajtóereje, ennek viszont a jövőben kötelezően változnia kell - jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter egy szerdai sajtótájékoztatón. A tárcavezető szerint a kormányprogramba foglalt bizonyos intézkedések abba az irányba mutatnak, hogy ebben a tekintetben változás következzen be - számol be az Agerpres hírügynökség.

Elmondta, szükség van a közbeszerzésekről szóló jogszabályok újragondolására, a közbeszerzési folyamatok egyszerűsítésére is. "Szeretnénk változtatni a közbeszerzések törvényén, egyszerűsíteni szeretnénk az unióban elfogadott eljárásokhoz mérten és nem tennénk hozzá semmit. Ezáltal szeretnénk felgyorsítani a helyi beruházásokat és a nagy infrastrukturális befektetéseket is. Szeretném, ha Románia tiszta és hiteles hely lenne, hogy a külföldi beruházások Európa ezen térségébe érkezzenek" - magyarázta Teodorovici.

A pénzügyi tárca vezetője az Agerpres szerint arról is beszélt a mai sajtótájékoztatóján, hogy egy minél modernebb, logikusabb és pragmatikus költségvetést kelle kialakítani, ugyanis Románia bizonyos szektorokban túl sok pénzt költ, miközben számos olyan terület van, amelyre nem marad pénz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális