2018. december 13. csütörtökLuca, Ottilia
EUR = 4.6485 RON
USD = 4.0861 RON
HUF = 1.4383 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,570.40(0.03%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Már 10 ezer település jelentkezett az EU-hoz ingyenes wifiért

 utolsó frissítés: 17:06 GMT +2, 2018. április 06.

Az Európai Bizottság szerint eddig 10 ezernél is több település iratkozott fel a #WiFi4EU portálon arra a programra, amely részeként az Európai Unió ingyenes wifihálózatok létrehozását támogatná - számol be a Digi24.

A program részeként a tervek szerint az Európai Unió területén 6 és 8 ezer város, illetve falu kaphat 20 ezer euró értékű úgynevezett vásárlási jegyeket, amelyekből a nyertes települések vezetői állhatnák a wifihálózat kiépítésének költségeit.

A programot a kezdeményezők már úgy próbálták kitalálni, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsék a pályázás folyamatát, valamint az elnyert összeg felhasználását. A települések vezetői egy erre a célra létrehozott weboldalon regisztrálhatnak, ahol azoknak a vállalatoknak a listáját is megtalálják, amelyek rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel ahhoz, hogy elvégezzék a munkálatokat.

A munkálatokat elvégző vállalatok egyenesen az európai hatóságokhoz fordulva juthatnak hozzá a munkálatokért a településektől kapott jegyek ellenértékéhez. Fontos feltétel, hogy a nyertes közösségeknek vállalniuk kell, hogy legkevesebb három évig állják a wifirendszerek működtetésével járó költségeket.

Az úgynevezett vásárlási jegyeket a települések a regisztráció sorrendje szerint kapják meg, viszont az Európai Bizottság korábban azt ígérte, hogy földrajzi szempontból is igazságos lesz a pénzek elosztása.

Ezen a linket pár kattintással azt is meg tudjátok nézni, hogy a ti településtek feliratkozott-e már a programra. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális