2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,551.77(-0.34%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Hiába ígérte a miniszterelnök, sok közalkalmazott nem fogja megkapni a fizetését az ortodox húsvét előtt

 utolsó frissítés: 14:19 GMT +2, 2018. április 04.

A digi24.ro beszámolója szerint Viorica Dăncilă korábbi ígéretei ellenére nem fogják megkapni a márciusi fizetésüket a pedagógusok az ortodox húsvét előtt.

A miniszterelnök a tegnapi nap folyamán az ígérte, hogy valamennyi közalkalmazott még az ortodox húsvét előtt meg fogja kapni a márciusi fizetését.

A Hivatalos Közlönyben az erről szóló rendelet még kedden meg is jelentették, de az oktatási tárcához tartozó intézmények alkalmazottai nem szerepeltek a listán.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az oktatási minisztérium nem kérte azt, hogy utalják a pedagógusok bérét az ortodox húsvét előtt. Az oktatási miniszter szerint nem csak a pedagógusok vannak ebben a helyzetben, hanem más közalkalmazotti kategóriák is, mint például a Megyei Tanfelügyelőségek alkalmazottai is. Ennek pedig az az oka, hogy a fizetésüket folyósító minisztériumok nem igényelték a fizetések korábban történő folyósítását.

A portál beszámolója szerint csupán 38 közalkalmazotti kategóriában dolgozó közalkalmazott fogja megkapni a bérét a holnapi nap folyamán, közéjük tartoznak többek között az Igazságügyi Minisztérium alkalmazottai, Az Egészségügyi Minisztérium alkalmazottai és az Ifjúsági és Sportminisztérium alkalmazottai is. (digi24.ro)

közalkalmazottfizetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális