2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Úgy tűnik eldőlt, hogy Kolozsváron vagy Temesváron lesz-e előbb IKEA

 utolsó frissítés: 12:09 GMT +2, 2018. március 26.

Úgy tűnik Temesvár kijáratánál nyitja meg harmadik romániai üzletét az IKEA. A Ziarul Financiar azt írja, hogy a svéd áruházlánc képviselői már arról is egyeztettek a Temesvár melletti Újszentes község polgármesteri hivatalával, hogy szeretnének egy körforgalmat létesíteni a mellé a földterület mellé, ahová a község polgármesterének várakozásai szerint már három éven belül elkészülhet az üzlet.

A svéd bútor- és lakberendezési áruháznak Bukarestben várhatóan idén nyáron nyílik meg a második üzlethelyisége. Korábban bejelentették, hogy Temesváron és Kolozsváron is kinézték azokat a potenciális területeket, ahová felépítenék az új áruházaikat. Most úgy tűnik, hogy a temesvári terjeszkedés tart előrébb.

Victor Malac, Újszentes polgármestere arról számolt be a Mediafax hírügynökségnek, hogy a helyi önkormányzat már kibocsátotta a kereskedelmi egység építéséhez szükséges urbanisztikai engedélyeket, és közben a telekkönyvi kivonatokra hivatkozva azt is elárulta, hogy az IKEA helyi leányvállalata már korábban megvásárolta a területet Ion Țiriac egyik cégétől. (zf, mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)