2019. február 19. kedd
EUR = 4.7401 RON
USD = 4.1850 RON
HUF = 1.4906 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,750.39(-0.18%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Úgy tűnik eldőlt, hogy Kolozsváron vagy Temesváron lesz-e előbb IKEA

 utolsó frissítés: 12:09 GMT +2, 2018. március 26.

Úgy tűnik Temesvár kijáratánál nyitja meg harmadik romániai üzletét az IKEA. A Ziarul Financiar azt írja, hogy a svéd áruházlánc képviselői már arról is egyeztettek a Temesvár melletti Újszentes község polgármesteri hivatalával, hogy szeretnének egy körforgalmat létesíteni a mellé a földterület mellé, ahová a község polgármesterének várakozásai szerint már három éven belül elkészülhet az üzlet.

A svéd bútor- és lakberendezési áruháznak Bukarestben várhatóan idén nyáron nyílik meg a második üzlethelyisége. Korábban bejelentették, hogy Temesváron és Kolozsváron is kinézték azokat a potenciális területeket, ahová felépítenék az új áruházaikat. Most úgy tűnik, hogy a temesvári terjeszkedés tart előrébb.

Victor Malac, Újszentes polgármestere arról számolt be a Mediafax hírügynökségnek, hogy a helyi önkormányzat már kibocsátotta a kereskedelmi egység építéséhez szükséges urbanisztikai engedélyeket, és közben a telekkönyvi kivonatokra hivatkozva azt is elárulta, hogy az IKEA helyi leányvállalata már korábban megvásárolta a területet Ion Țiriac egyik cégétől. (zf, mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing