2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,555.03(-0.30%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

A szállítási miniszter szerint májusban adják át a Szászsebes-Torda autópálya két szakaszát

 utolsó frissítés: 17:09 GMT +2, 2018. március 14.

Májusban átadhatják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya 3-as és 4-es szakaszát - mondta szerdán Gyulafehérváron Lucian Şova szállításügyi miniszter.

Şova kifejtette: az a célja, hogy májusban elkészüljön a Szászsebes-Torda autópálya 3-as és 4-es szakasza, és át is adják azokat a forgalomnak. Ennek érdekében a szaktárca hetente kommunikál a kivitelezővel, hogy az útügyi hatóság által jelzett gondokat orvosolják.

A miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy az új szabályozás értelmében csak akkor adható át a forgalomnak egy autópályaszakasz, hogyha minden előzetesen támasztott feltételnek megfelel. "Ez a helyzet nem is kényelmes, nem is konstruktív. Az a célom, hogy az említett két szakaszt az összes feltétel teljesítése mellett nyissuk meg, ugyanakkor azonban tervezem javasolni a kormányhatározat módosítását is, oly módon, hogy lehetővé tegye a részleges átadást, hogy az egyes autópályaszakszok használhatók legyenek a törvényes átadásuk előtt is" - jelentette ki a miniszter.

A sztráda 1-es és 2-es szakaszáról Şova úgy nyilatkozott, hogy azok még távol állnak az átadás pillanatától, mivel az építővállalat munkaerőhiányra panaszkodik. Ez a probléma azonban megfelelő bérezéssel megoldható - vélekedett a szaktárca vezetője.

A Szászsebes-Torda autópályát az eredeti tervek szerint 2016-ban kellett volna átadni. Elkészülte után a 70 kilométeres sztráda gyors és közvetlen kapcsolatot fog létesíteni az A1-es (Szeben - Szászsebes - Déva - Temesvár - Arad - Nagylak), illetve az A3-as (Brassó - Fogaras - Marosvásárhely - Torda - Kolozsvár - Nagyvárad - Bors) autópályával.

A szállításügyi miniszter gyulafehérvári látogatása során megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, hogy tervei szerint ebben az évben 60 kilométernyi autósztrádát adnak át. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális