2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Megérkezett a Spotify Romániába

 utolsó frissítés: 09:56 GMT +2, 2018. március 13.

Március 12-től Romániában is elérhető a világ egyik legnépszerűbb zenei streaming szolgáltatója, a Spotify. A világszerte 159 millió aktív felhasználót számláló svéd startup Romániában az ingyenes, elsősorban a reklámokból fenntartott és a fizetős, havi előfizetéses alapú szolgáltatását is elérhetővé tette. Utóbbi havi 4,99 euróba kerül nálunk, vagyis 23 lejbe, de 30 napig ingyenesen kipróbálható.

A Spotify a világ egyik legnagyobb startupja, sikerének kulcsa pedig a hihetetlen mennyiségű zene, ami elérhető a szolgáltatással. A közleményük szerint jelenleg 35 millió dal van fent a Spotifyon, amelyekből válogatva saját lejátszási listákat, zenei kollekciókat lehet létrehozni, valamint akár megosztani is.

Amellett, hogy a Spotify saját zenei szerkesztői által készített összeállításokat is ki lehet próbálni, olyan funkciók is elérhetőek rajta, amelyekkel a napi szokásainknak megfelelően hallgathatunk zenét, és persze algoritmusok is segítenek minket abban, hogy könnyebben elérhetővé váljon a számunkra nagy valószínűséggel tetsző tartalom.

És valószínűleg sokan vannak, akiknek ez is fontos: a Spotify nagy előnye, hogy a zeneiparnak is visszajuttat valamennyit. Közleményük szerint a szolgáltatás 2008-as indulása óta 8 milliárd eurót fizettek a kiadóknak.

A romániai piacra lépést követen a Spotify már 65 országban érhető el. És ami talán még érdekes lehet, hamarosan a román piac alapján összeállított zenei ranglisták is érkeznek rajta. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)