2018. szeptember 19. szerdaVilhelmina
EUR = 4.6478 RON
USD = 3.9793 RON
HUF = 1.4303 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,286.98(1.42%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Benkő Erika szerint nem szűnik meg a Brassón és Ágostonfalván áthaladó IR 1745-ös gyorsvonat

 utolsó frissítés: 12:03 GMT +2, 2018. március 07.

A Szállításügyi Minisztériumban egyeztetett Benkő Erika RMDSZ-es képviselő az IR 1745-ös gyorsvonat kapcsán, amelyet a román vasúti társaság (CFR Călători) költséghatékonysági megfontolások miatt idén tavasszal meg akart szüntetni. Az IR 1745 az egyetlen olyan gyorsvonat, mely összeköti Bukarestet Erdéllyel, és áthalad Brassón és Ágostonfalván, jelentősége tehát kulcsfontosságú a háromszéki, erdővidéki emberek számára.

"A CFR Călători igazgatója, Szentes József biztosított arról, hogy bár a szóban forgó járat szerepelt korábban a törlendő járatok között, figyelembe veszik abbéli kérésünket, hogy a helyi emberek érdekében a járat ne szűnjön meg. A járat népszerű a helyiek körében, elsősorban Kolozsváron és Bukarestben tanuló egyetemisták utaznak nagy gyakorisággal rajta. Számukra gyakorlatilag ez az egyetlen olyan lehetőség, amely során átszállás nélkül az említett egyetemi városukba utazhatnak.

Mivel tudatában vagyok annak, hogy a járatot nagyon sok helyi diák használja, fontosnak tartottam személyesen egyeztetni a CFR vezetőségével, és nagyon örülök annak, hogy az egyeztetések sikerrel járnak. A háromszéki, erdővidéki emberek számára nagy jelentőséggel bíró járatot a vasúti társaság a továbbiakban is működtetni fogja" - osztotta meg a jó hírt Benkő. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális