2018. december 13. csütörtökLuca, Ottilia
EUR = 4.6485 RON
USD = 4.0861 RON
HUF = 1.4383 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,570.40(0.03%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Te milyen vállalkozást indítanál, ha lenne rá 39 ezer euród?

 utolsó frissítés: 17:01 GMT +2, 2018. március 02.

Gazdáját keresi 54 finanszírozás 39 ezer euró értékben - írják közleményükben az Urban Start-Up pályázat működtetői. A projekt részeként Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megye legkreatívabb ötletei kaphatnak finanszírozást. Az újonnan alapított vállalkozások bejegyzése jövő évben történne, városi székhellyel. Pályázni a fent emített Erdélyi megyékben lakó vállalkozók tudnak.

A program részeként ingyenes akkreditált vállalkozói képzéseket is tartanak. A menedzsment és üzletvezetési témakörben lebonyolított online tréningek, a megyei célcsoport felelősök tanácsai, a népszerűsítő és bátorító konferenciák a Közép régió hat megyéjében azt a célt szolgálják majd, hogy felkészítsék az érdeklődőket az Üzlei tervek versenyére, amely 2018. augusztusától novemberig zajlik. Az üzleti tervek versenyén kiválasztják a legmegalapozottabb 54 ötletet, amelyek egyenként legtöbb 39 ezer euró finanszírozást kapnak.

Az Urban Start-Up keretén belül a vállalkozók mentor és tanácsadói programban is részt vesznek. A program futamideje 2020-ig tart, hiszen nem csupán a vállalkozás megalapításánál, hanem a sikeres müködésénél is egyengetni szeretnék az új cégek működését.

A projektet három évig működtető négy partner, a Fiatal Menedzserek Országos Alapítványa – FNTM, Gyulafehérvár, az EDUKADO Kft (Metodica) és a Vállalatok Társadalmi Felelősségét Népszerűsítő Egyesület (APRSC) a Közép régió vállalkozásfejlesztésén munkálkodik - áll a működtetők közleményében. A projekt célja az új 54 nem mezőgazdasági vállalkozás létrehozása mellett a vállalkozói kultúra nepszerűsítése, több mint 300 tanulni vágyó személy képzése és a 108 új munkahely létrehozása is.

A beíratkozási határidő 2018. április 21. Érdeklődni a Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyei vállalkozói szakértőknél lehet.

De bövebb információk az Urban Start-Up pályázatról elérhetőek a weboldalon, magyar nyelven információkat itt lehet találni. A főpályázó email címe: antreprenor@fntm.ro.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális