2018. szeptember 19. szerdaVilhelmina
EUR = 4.6478 RON
USD = 3.9793 RON
HUF = 1.4303 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,286.98(1.42%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Pénzügyminiszter: fenntartható a bérrendszer

 utolsó frissítés: 19:50 GMT +2, 2018. március 02.

A megnövelt fizetésekkel is fenntartható a bérrendszer - jelentett ki pénteken târgoviştéi sajtóértekezletén Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezető arról biztosította az egybegyűlteket, hogy mindent felvállalnak, amit a kormány vagy a parlament jóváhagyott. 

Teodorovici szerint ennél nagyobb problémát jelent az indokolatlan kiadások lefaragása.

"A fenntarthatóság miatt nem kell aggódni. Nem itt van a probléma. A probléma az, hogy meg kell próbálnunk csökkenteni az indokolatlan költségeket, de ez nem jelenti azt, hogy utcára teszünk embereket" - nyilatkozta Teodorovici.

Hozzátette: jövő évtől a pénzügyminisztériumból eltűnnek a papírok és írószerek, és teljesen áttérnek a dokumentumok digitális feldolgozására.

"A papírnak el kell tűnnie a közigazgatásból. Ha egyszer törvény van arra, hogy alkalmazható az elektronikus aláírás, akkor mit keressen a papír a minisztériumban? Jövő évtől a pénzügyminisztériumban nem fognak találni sem papírt, sem filctollat, sem golyóstollat, csak esetleg egy-egy kis, újrahasznosítható anyagból készült jegyzetfüzetet és ceruzát, amelyeket a szociális vállalatok állítanak elő, nem más" - mondta a miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális