2019. január 22. keddVince, Artúr
EUR = 4.7142 RON
USD = 4.1491 RON
HUF = 1.4830 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,139.45(-0.28%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Kovászna megye hatmillió euróval járul hozzá a brassó-vidombáki repülőtér befejezéséhez

 utolsó frissítés: 18:51 GMT +2, 2018. február 06.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy a megye hatmillió euróval járul hozzá a brassó-vidombáki nemzetközi repülőtér befejezéséhez.

"A brassó-vidombáki nemzetközi repteret Brassó megyével együtt befejezzük, ha ad erre pénzt a román kormány, ha nem. Ez Brassó megye projektje, de mi, a Kovászna megyei tanács és a sepsiszentgyörgyi tanács vállaltuk, hogy 3-3 millió euróval hozzájárulunk a költségekhez, hisz valójában ez mégiscsak egy regionális repülőtér lesz" - mondta az elnök, aki részt vett a Brassó megyei Ágostonfalván (Augustin) a Brassó és Kovászna megye közti út finanszírozási szerződésének aláírási ünnepségen.

Az elnök egy másik, a megye szempontjából rendkívül fontos projektről is beszélt, a Brassó-Bákó autópályáról, amely Kézdivásárhelyen keresztül kötné össze Erdélyt Moldvával, és amelyen naponta több mint 15 ezer autó jár majd, 85 százalékban átmenő forgalom.

"Mi támogatjuk a Marosvásárhely-Iaşi autópálya megépítését, de számunkra fontosabb a Brassó-Bákó sztráda. Ez nem egy megyei, hanem egy országos probléma" - vélekedett a tanácselnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális