2018. aug. 14. keddMarcell
EUR = 4.6590 RON
USD = 4.0854 RON
HUF = 1.4409 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,112.00(0.21%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Valódi vetélytársat kapott volna az állami vasúttársaság?

 utolsó frissítés: 14:45 GMT +2, 2018. február 06.

Modern belső tér, klíma, wifi, törülközővel ellátott mosdó és az utasok minél jobb informálására létrehozott informatikai rendszer fogadja azokat, akik úgy döntenek, hogy az állami vasúttársaság (CFR) járatai helyett inkább egy magánvállalat, az Astra Transcarpatic nemrég indult járatait választják.

A vasúttársaságot az Adevărul próbálta ki, beszámolójukban talán kisebb túlzással azt írják, ha az Astra Transcarpatichoz hasonló magánvállalatok jelennének meg a vasúti személyszállítás piacán, akkor a CFR könnyen a Tarom sorsára juthat.

A vállalat első szerelvényei december 10-én kerültek forgalomba Arad-Bukarest között (Temesvár, Karánsebes, Craiova érintésével). Azon az útvonalon a vállalat két szerelvényt működtet, amelyek egyenként öt, illetve hat vagonnal végzik a szállítást. Az aradi Astra Vagoane Călători szerelvényeivel a vállalat emellett még a Bukarest-Brassó útvonalon van jelen szolgáltatásaival.

A vállalat tervei között szerepel, hogy egy Bécs-Temesvár járatot vezet be, valamint a nyári időszakban Temesvártól Bukarestig szállítanák az utasokat.

Bár a romániai vasúton nyilván ezek a vonatok sem közlekednek gyorsabban, az Adevărul cikke a vagonok tisztán tartása és a személyzet segítőkészsége miatt áradozik az új vasúti társaságról. Kiemelik, hogy a Transcarpatic járatain már 136 lejért lehet első osztályú, 88 lejért pedig másodosztályú jegyet váltani. A fekvőhelyes fülkéknél legdrágábban 140 lejért (single lux), legolcsóbban 59 lejért lehet jegyet vásárolni.

Ezzel szemben a CFR Călători jegyei drágábbak. Az állami vasúttársaságnál 103 lej a másodosztályú, 153 lej az elsőosztályú jegy. A legdrágább fekvőhelyes jegy 304 lej (single), míg a legolcsóbb is 149 lej a hatágyas fülkékbe.

Az új társaság román gyártású vagonjairól még több képet az Adevărulon tudtok nézegetni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális