2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,551.77(-0.34%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Bolgár miniszterelnök: tárgyalunk a román féllel, egyeszségre jutunk, aztán egymás után kerülnek börtönbe

 utolsó frissítés: 19:09 GMT +2, 2018. február 01.

Boiko Borisov bolgár miniszterelnök egy üzleti konferencián viccesen foglalta össze, hogy mi az oka a Románia és Bulgária közötti infrastrukturális projektek nehézkes megvalósulásának. Borisov szerint a román féllel elég nehéz dolguk van, ugyanis ha sikerül is egyezségre jutniuk valakivel, az pár hónapon belül börtönbe kerül.

"Nagyon szeretnénk már elkészíteni a harmadik Duna-hidat, ehhez viszont először működnie kellene a román modellnek is. Tárgyalunk velük, megegyezésre jutunk és pár hónap múlva börtönbe kerülnek, egyik a másik után" - mondta a bolgár miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy 2017 októberében már szerveztek ebben a témában találkozót, de most újra tárgyalásra kell hívniuk a román felet.

Borisov egyébként arról is beszélt, hogy nagyon hisz a Szófia-Szkopje-Tirana-Vlora fejlesztési tengelyben, amely Európa egyik csodálatos része, a legjobb állattenyésztő farmokat, tengerpartokat és kirándulóhelyeket foglalja magába, ahol nagyszerű befektetési lehetőségek vannak, és már nem is jelentenek különösebb kockázatot a nyugat-európai befektetők számára. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális