2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,555.03(-0.30%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Korántsem voltak elégedettek a Nagyenyed és Marosdécse közötti autópályával

 utolsó frissítés: 16:45 GMT +2, 2018. január 09.

Számos hiányosságot fedeztek fel az országos közúti infrastruktúrát kezelő vállalat (CNAIR) szakértői kedden, a Szászsebes-Torda autópálya harmadik, Nagyenyedet Marosdécsével összekötő 12,5 kilométeres szakasz átvételi munkálatainál.

A CNAIR szóvivője szerint az építő több, még a novemberi ellenőrzések során felismert hibát sem javított ki. Alin Şerbănescu szerint problémák merülnek fel az aszfalt érdességével (tehát gyakorlatilag a tapadással), vannak helyek, ahol túl sok bitument használtak fel az építők, és olyan is, ahol az útszakasz egyes alkotóelemei a forgalom hatására veszélyessé válhatnak. "Az építőnek meg kell értenie, hogy Romániában sem végezhetnek rossz minőségű munkát, nem kérünk egyebet, mint ugyanazt a minőséget, mint a ntugati országokban" - mondta Șerbănescu.

A szóvivő elmondta, a sztrádaszakasz átvételét három szakértői csoport végezte, a délutáni egyeztetésen - amelyen az építő is jelen lesz - fogják eldönteni, hogy átveszik-e a munkálatokat vagy sem. Șerbănescu azt viszont megerősítette, hogy februárban a negyedik szakasz átvétele várható, a kedden ellenőrzött részt pedig legkésőbb márciusban adják át a forgalomnak. Így márciusban reálisan 27 kilométer autópályán lehet közlekedni Torda és Nagyenyed között. (economica, hírszerk.)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális