2018. március 23. péntekEmõke
EUR = 4.6659 RON
USD = 3.7891 RON
HUF = 1.4970 RON
GDP-növekedés = 7,0%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,643.85(-1.67%)
Infláció = 4,3%
Alapkamat = 2,25%

Bitcoint és egyéb virtuális pénzeket is elfogad mától egy kolozsvári pizzázó

 utolsó frissítés: 15:33 GMT +2, 2018. január 09.

Úgy tűnik, hogy a kolozsvári vendéglátóipart is elérte a kriptovalutákat övező őrület, mától egy kolozsvári pizzázónál, a Pizzeria Giuseppenél is lehet Bitcoinnal vagy egyéb virtuális pénzzel fizetni - jelentette be a vállalat Facebookon.

A vállalat üzenetében mindössze annyit ír, hogy ha valaki szeretne kriptovalutával fizetni náluk a házhoz szállított pizzáért, akkor nincs más dolga, mint Facebookon üzenetben jelezni ezt, ott pedig majd meg fogja kapni az ügyfél a fizetéshez szükséges egyéb adatokat.

Egyrészt ez valószínűleg egy jó marketingfogás, másrészt meg enyhén vicces is, ilyenkor azért nehéz nem belegondolni abba, hogy egy-két Bitcoin áráért pizzázót is lehetne venni, nem csak pizzát. Aztán meg lehet számolgatni azt is, hogy az 52 lejbe kerülő 1+1-es pizza a legértékesebb virtuális pénzbe átszámítva 0,0009 Bitcoint jelent. Vagy megfordítva, 2 206 pizzát (ugye 1+1-es akció van) lehetne venni egy Bitcoin árából.

De ha komolyan akarunk számolni, akkor Satoshiban, a Bitcoin alegységében kellene meghatároznunk a pizza árát, körülbelül 90 ezer Satoshiban jönnénk ki. Persze ha egy-két órával a megjelenés után olvassátok ezt a hírt, akkor teljesen más lehet a helyzet, lévén a Bitcoin árfolyama elég volatilis. Az is simán előfordulhat, hogy amíg a pizzát házhoz szállítják, addig jó 10%-ot változik a virtuális pénz árfolyama, szóval ha késik a futár, az még pénzünkbe is kerül.

Persze számos olyan vállalat van már, amely elfogad Romániában is virtuális pénzeket, ezekről a cégekről itt találtok egy összeállítást. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális