2018. december 9. vasárnapNatália
EUR = 4.6480 RON
USD = 4.0896 RON
HUF = 1.4389 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,684.75(0.32%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Kiderült, kik csinálják a székelyföldi kriptovalutát

 utolsó frissítés: 10:29 GMT +2, 2017. december 28.

Egy csíkszeredai mérnök-közgazdász és a NASA egyik szakértője áll annak a fejlesztőcsapatnak az élén, amely még 2018 első felében piacra dobná az első kelet-közép-európai kriptovalutát, amelyet koronának hívnának majd - írja a Világgazdaság.hu.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, egy székelyföldi csapat arra készül, hogy egy kifejezetten a Kárpát-medence számára létrehozott kriptovalutát bocsát ki. A Világgazdaság megkereste a projekt mögött álló egyik személyt, aki nem más, mint Bustya Attila, mérnök-közgazdász, a Spider Drone Security cég társalapítója. Bustya onnan is lehet ismerős, hogy az általa alapított drónos vállalat egyik drónja 2015-ben megdöntötte az akkumulátorral működő rotoros drónok lebegési rekordját. A Spider Drone Security másik tulajdonosa Lénárd András, a Csíki Sör mögött álló üzletember.

Bustya Attila (balról a második) és Lénárd András (napszemüvegben). Fotó: Mihály László

"Terveink szerint a korona elsődleges vonzerejét elsősorban az jelentheti, hogy reális applikációkba kívánjuk ültetni a kriptovalutával való vásárlást" – mondta a Világgazdaságnak Bustya Attila. A mérnök szerint a korona műszaki fejlesztésével párhuzamosan igyekeznek kialakítani a leendő felhasználói kört is.

A gazdasági lap szerint a korona elsősorban a skálázhatóság és az okoszszerződések tekintetében lehet különleges. A lap értesülései szerint a kriptovalutát arra otpimalizálják, hogy nagyértékű és business to business típusú tranzakciókat lehessen vele biztonságban végrehajtani.

Bustya Attila a Világgazdaságnak Lőrincz Istvánt nevezte meg, mint a legfontosabb munkatársát, akiről elmondta, hogy a székelyföldi származású szakember korábban több alkalommal közreműködött az alacsony föld körüli pályán keringő NATO-rakétarendszerek fejlesztésében, illetve a NASA fejlesztés alatt álló plazmarakéta-programjában. (vg.hu)

Bitcoin
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac