2019. január 22. keddVince, Artúr
EUR = 4.7142 RON
USD = 4.1491 RON
HUF = 1.4830 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,139.45(-0.28%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

A Wizz Air lett az év légitársasága Európában az Aviation 100 szerint

 utolsó frissítés: 14:32 GMT +2, 2017. december 13.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága kapta az Aviation 100 által odaítélt, "Az Év Európai Légitársasága" címet. A díjat Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója vette át az Airline Economics Growth Frontiers 2017 konferencia gálavacsoráján Londonban.

Az Aviation 100 méltatta a Wizz Air idei növekedését, aminek köszönhetően a légitársaság rekordszintű utasszámot ért el, továbbá azt is kiemelte, hogy a légitársaság bővítette hálózatát és az Airbus A320neo típuscsaládba tartozó 146 repülőgépre szóló forradalmi megrendelést jelentett be a Dubai Airshow keretén belül.

A neves díjjal a légiipar leginkább kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit ismerik el, világszerte az iparág több mint 10 000 képviselőjéhez eljuttatott kérdőív eredményei alapján. A díjra javaslatokat is lehet tenni, majd a jelölteket szakmai kritériumok alapján pontozzák.

Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta: "Büszkén vesszük át ezt a neves elismerést, amely ismét megerősíti, hogy a Wizz Air nem csupán kiváló légitársaság, de kiemelkedő vállalkozás is. 2017 nagyon izgalmas év volt a Wizz Air számára: 24% feletti, kimagasló növekedést értünk el, rekord utasszám mellett. Hálózatunkat 43 országra, több mint 550 útvonalra bővítettük, és számos innovatív szolgáltatással javítottuk ügyfeleink utazási élményét" - mondta Jones.

Arra is kitért, hogy a forradalmi, újabb 146 Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépre szóló megrendelés lehetővé teszi, hogy az elkövetkező évtizedben is folytassa a vállalat a növekedést. "Ez azt jelenti, hogy egyre több alacsony viteldíjas utazási lehetőséget tudunk biztosítani Európában és a kontinensen túl, miközben továbbra is azon leszünk, hogy kétséget kizáróan a Wizz Air legyen Európa legalacsonyabb költségszint mellett működő légitársasága. 2018-ban arra összpontosítunk, hogy stimuláljuk a keresletet és mindenki számára elérhetővé tegyük a légi utazást, miközben Európa egyik legfiatalabb flottájával kiváló utazási élményt nyújtunk" - mondta a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing