2018. december 13. csütörtökLuca, Ottilia
EUR = 4.6485 RON
USD = 4.0861 RON
HUF = 1.4383 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,570.40(0.03%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

A lengyel piac bevételére készül az eMAG

 utolsó frissítés: 10:12 GMT +2, 2017. december 07.

A román, a magyar és a bolgár után a lengyel online kereskedelmi piacot is leigázná az eMAG, a régió legnagyobb online webáruháza. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a vállalat bejelentette, Lengyelországban bérbe vesz egy igencsak nagynak számító, 33 ezer négyzetmeteres raktárhelyiséget. Az új raktár előnye, hogy bővíthető, és egy folyamatosan fejlesztés alatt álló logisztikai parkban található, amely mindössz 27 kilométerre fekszik Varsótól.

A Profit.ro szerint az új raktár miatt a román webáruháznak háromszorosára nőnek a bérlésről szóló lízingköltségei.

Az eMAG - és főrészvényese, a dél-afrikai Naspers csoport - 2015 elején döntött úgy, hogy belép a lengyel piacra is. A lengyelországban jelentős online kereskedőnek számító Agito felvásárlása után azonban több nehézségbe is ütköztek. Foglalt volt például az emag.pl domainnév, de a lengyel online kereskedelmi piac fragmentáltsága is kifogott a webáruházon, amely ugyan jól teljesített, de a hatalmas lengyel piacon nem tudta hozni a kisebb országokban (Bulgária, Magyarország) megszokott villámnövekedést.

Az eMAG lengyel vállalata 2016 őszén aztán rebrandingen esett át, az Agito nevet eMAG-ra változtatták, és megszerezték az emag.pl domainnevet is. Iulian Stanciu, az eMAG vezérigazagtója a témában közölt egyik legutóbbi nyilatkozata szerint az átalakítás nagyon jót tett a vállalatnak, és komoly várakozásaik vannak a 2017-es eredményeket növekedését illetően is. Most a raktárbérlés is a vállalat jó teljesítményét támaszthatja alá.

Az eMAG egyébként nemrég jelentette be, hogy Romániában 300 millió lejt fog költeni egy zöld mezős beruházás részeként egy új, 120 ezer négyzetméteres raktárhelyiségre. Az új épület az eMAG várható forgalomnövekedésére kíván választ nyújtani, várhatóan 2019 elejére készül el. (profit.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing