2019. január 17. csütörtökAntal, Antónia
EUR = 4.6890 RON
USD = 4.1126 RON
HUF = 1.4591 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,184.84(1.52%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Elfogadta az amerikai szenátus Trump nagy adócsökkentési tervét

 utolsó frissítés: 13:07 GMT +2, 2017. december 02.

A képviselőház után az amerikai szenátus is megszavazta hajnalban az Egyesült Államok adórendszerének átalakítását. Így Donald Trump elnök és a Republikánus Párt közelebb jutott ahhoz a céljához, hogy csökkentse a vállalkozások és a tehetős magánszemélyek adóját, miközben az átlag amerikai számára a változások vegyes irányúak.

Az 1980-as évek óta nem volt példa ilyen nagyarányú átalakításra az amerikai adórendszerben, mint amilyet most készítenek elő a republikánusok. A szenátusi tervezet szerinti intézkedésekkel tíz év alatt 1 400 milliárd dollárral növelnék meg a 20 ezer milliárd dolláros államadósságot, de reményeik szerint az adócsökkentésekkel tovább serkentenék a már különben is növekvő gazdaságot, és ezáltal az államadósság hosszú távon lefaragható.

A részvénypiacok már hónapok óta várják, hogy Washington jelentősen csökkentse a cégek adóját. Az adótörvény-tervezetek 51-49 arányú szenátusi megszavazása után - valószínűleg a jövő héten - megkezdődik a két házban jóváhagyott verziók összefésülése, az elnök elé ugyanis egyetlen tervezetet kell benyújtani.

Donald Trump szeretné már az év vége előtt aláírni a törvényeket, és így az adórendszer átalakítása az első nagy törvényhozási teljesítménye volna neki és a republikánusoknak is az elnök első hivatali évében. (hvg.hu via mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális