2018. december 17. hétfõLázár, Olimpia
EUR = 4.6540 RON
USD = 4.1197 RON
HUF = 1.4376 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,574.48(-0.16%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Megosztott áfafizetés: a képviselőházi szakbizottság jóváhagyta a módosításokat

 utolsó frissítés: 10:16 GMT +2, 2017. november 29.

Jóváhagyta kedden a képviselőház költségvetési-pénzügyi bizottsága azokat a módosításokat, amelyeket a szenátus eszközölt a megosztott áfafizetésről szóló sürgősségi kormányrendelet szövegén, így a rendelkezés alkalmazása csak a fizetésképtelen vagy csődbe jutott vállalatok számára lenne kötelező, illetve azon cégek esetében, amelyek 2017 végéig nem rendezik áfatartozásukat. 

A szakbizottság ugyanakkor a rendeletben eredetileg szereplő összeg tízszeresére emelte az áfatartozások alsó határát, amelytől a vállalatok számára kötelező lesz a megosztott áfafizetés. Az elfogadott javaslat értelmében a nagyadózók esetében 15 ezer lej, a közepes adózók számára 10 ezer lej, a többi adózó esetében pedig 5 ezer lej az alsó határ. 

Az alsóházi bizottság több mint hét órán át tárgyalta a megosztott áfafizetésről szóló kormányrendeletet, az erről készítendő jelentés véglegesítését azonban végül jövő hétfőre halasztották. Addig a testület várja a pénzügyminisztérium és az üzleti szféra képviselőinek álláspontját azokkal a módosító javaslatokkal kapcsolatban, amelyeket a rendelet 3-as cikkelyéhez nyújtottak be. Ez azoknak az adózóknak a helyzetét szabályozza, akik számára nem lenne kötelező a megosztott áfafizetés, azonban szerződéses viszonyban állnak olyan cégekkel, amelyekre érvényes a rendelkezés. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális