2019. január 22. keddVince, Artúr
EUR = 4.7142 RON
USD = 4.1491 RON
HUF = 1.4830 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 7,139.45(-0.28%)
Infláció = 3,3%
Alapkamat = 2,25%

Csíki csapat nyerte az első Erdély Pitch-et

 utolsó frissítés: 19:42 GMT +2, 2017. november 27.

A csíkszeredai The House nyerte az Erdély Pitch 2017-et. A feladat egy olyan pénzügyi app koncepciójénak kidolgozása volt, ami leginkább a szülők és a gyerekek közötti zsebpénz típusú tranzakciók lebonyolítására alkalmas. A korábbi feladatok közösségi kommunikációs kampánytervezés és KKV tanácsadás volt.

A fődíj mellett az OTP Bank Románia felkéri a nyertes csapatot, hogy kapcsolódjon be a koncepció véglegesítésébe és az app első verzióinak közös fejlesztésébe.

A Zilahikum (Zilah) és a 4 Muskétás és Józsibá (Diószeg) is egy-egy online szakértői projekt lebonyolítására kapnak felkérést az OTP Bank Romániától.

A versenymunkákat és a zsűri értékelését az Erdelypitch.transindex.ro címen lehet megtekinteni.

Több olyan fejlesztésen dolgozunk, amikhez felkészült és ötletgazdag külsős szakértőkre van szükségünk. Sejtettük, hogy számos olyan, nem okvetlen bukaresti műhely létezik, akiknek a tudására a későbbiekben alapozhatunk, de az bennünket is meglepett, milyen színvonalú megoldásokkal rukkoltak elő a döntőbe került csapatok - nyilatkozta a Transindexnek a zsűri elnöke, Olti Ágoston, az OTP Consulting vezetője.

Nagyon különböző megközelítéseket láthattunk, voltak akik a kutatásban, voltak akik az ötletekben, voltak akik vízióban és voltak akik a konkrét elemekben teljesítettek nagyot. Élmény volt a zsűrizés! - foglalta össze a mezőnyt Bálint Csaba, az OTP Bank makrogazdasági szakértője.

Megfontolás tárgyává tesszük, hogy jövőre is legyen Erdély Pitch. A benyomásunk annyira pozitív, hogy máris azon gondolkodunk, milyen irányba fejlesszük tovább a versenyt - nyilatkozta Farkas Csilla az OTP Bank Románia PR igazgatója, aki hozzátette: a kulcsszavak nem változhatnak, vagyis reális feladatok kell legyenek, életszerű problémákra kapjunk megoldásokat és mindennek legyen pozitív közösségi hozadéka is.

A fődíj értéke 5 000 euró, amihez hozzájárul további 3 000 euró, amit a csapat által megnevezett civil szervezet kap meg támogatásként. A fődíjat elnyerő csapaton kívül, minden a döntőbe került csapat által megnevezett civil szervezett további 500 euró értékű támogatás kap az OTP Bank Romániától.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing